Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Hoe hoog is een partytent?

Een simpele vraag op het eerste gezicht, maar gezien het aantal vragen erover leek het ons handig hier een nieuwsbericht aan te wijden. 

Buiten

Partytenten worden voor veel doeleinden gebruikt. Zowel buiten als binnen.  Warme lampen kunnen het dak beschadigen, net als stevige bomen met scherpe takken.

Binnen

Aan de andere kant is het ook gewoon heel handig om te weten hoe hoog de partytent van binnen is als je daar voorwerpen in wil plaatsen. Stel je voor dat je een podium wil plaatsen, dan wil je niet dat de mensen op het podium de hele avond krom lopen omdat het podium te hoog en het dak te laag is.

Hoogte

De hoogte van het dak, ook wel de nokhoogte genoemd, is afhankelijk van de breedte van de tent. Hiervoor gelden de volgende maten:

Partytent van 3 meter breed: 270 cm
Partytent van 4 meter breed: 305 cm
Partytent van 6 meter breed: 370 cm

Let bij de nokhoogte van 370 cm erop dat een partytent van 6 meter ook daadwerkelijk één tent is, dit is onze 6×12 tent. Soms worden er twee tenten (4×12, 6×6, 6×8, 8×8) met een breedte van 3 of 4 meter naast elkaar gezet om zo één grote tent van 6 of 8 meter breed te creëren. Die hebben dus een nokhoogte van 270 of 305 cm, geen 370 cm.

De nokhoogte is uiteraard ook iets anders dan de openingshoogte. Deze is namelijk hetzelfde als de wandhoogte: 2 meter. Heb je gasten langer dan 2 meter dan zullen ze echt even moeten bukken om door de doorgang te kunnen, daar kunnen wij helaas niks aan doen.

Het hoger plaatsen van de tent door hem te plaatsen op stenen blokken of andere obstakels raden wij sterk af. Je tent kan hier namelijk minder stabiel van worden, zeker wanneer er slecht weer opgegeven wordt is dit een slecht idee.

Dus onthoud: de hoogte van het dak is afhankelijk van de breedte. Weinig ruimte nodig? Dan is een tent van 3 meter met een hoogte van 270 cm prima. Wordt het een groot feest in de tuin en heb je alle ruimte (nodig)? Ga dan voor een tent van 4 meter breed of breder en dus hoger.

Contactgegevens

T. 06-36120412
E. info@partytentverhuur-denbosch.nl
Ertveldweg 29
5231 XA, ‘s-Hertogenbosch
KvK: 57854882
BTW: NL002154428B36